close app
Встановити додаток

Чим небезпечні онлайн кредити

image

Чим небезпечні онлайн кредити

У даній статті ми поговоримо про те, чим небезпечні онлайн кредити. Ця тема актуальна, адже кожен п'ятий українець, опинившись в скрутному фінансовому становищі, звертається в МФО. Онлайн-кредитування має, як переваги, так і недоліки. До плюсів можна віднести спрощений скоринг, цілодобове оформлення і відсутність необхідності в особистому візиті. Основний недолік мікропозик на карту полягає в коротких термінах погашення заборгованості. Крім того, онлайн-кредити видаються без страхування. Тому в разі втрати платоспроможності, позичальник все одно зобов'язується виплатити борг.

Як не нарватися на шахраїв

Онлайн кредити і позики небезпечні в тих випадках, якщо кредитор виявився шахраєм. Тому, звертаючись в мікрофінансову організацію, необхідно бути гранично уважними. Ми рекомендуємо дотримуватися наступних правил:
  • Ретельно перевірте МФО, в яку збираєтеся звернутися. Дізнайтеся, чи є у неї сайт, оффлайн-відділення, як давно існує організація. Часто аферисти створюють сайти, повністю копіюють сервіси інших популярних компаній. Зберігайте пильність!
  • Зверніть увагу на терміни розгляду заявок. Більшість МФО видає рішення по кредиту протягом 10-15 хвилин. Якщо просять почекати довше, варто насторожитися.
  • Ніколи не платите комісію за розгляд заявки. Це один з видів афер, поширених на ринку фінансових послуг. Цю схему часто використовують ті самі клони.
  • Уважно прочитайте умови договору. У документі повинні бути зазначені сума, терміни кредитування, відсоткова ставка, можливі штрафи і пені.
Щоб не переживати про те, що онлайн кредити небезпечні, звертайтеся в перевірені мікрофінансові організації. До їх числа належить МФО Є-гроші, в якій першу позику можна оформити під 0%.

Прийоми в кредитному договорі

Отже, чому ж онлайн кредит небезпечний? Клієнт не завжди розуміє, що прописані в договорі відсотки нараховуються щодня. І що існують певні тимчасові рамки, в які обов'язково слід в вкластися щоб уникнути штрафних санкцій. Бувають ситуації, коли людина бере в позику невелику суму грошей під 0%. Приходить час погашати заборгованість, а грошових коштів у нього немає. Причин може бути безліч: затримали виплату заробітної плати, не повернув борг приятель і т.п. В такому випадку, не дивлячись на нульову процентну ставку, утворюється прострочення і нараховуються серйозні штрафи. Ми рекомендуємо звертатися в МФО тільки в крайніх випадках і якщо є 100% гарантія своєчасного повернення боргу. Розуміючи, що обставини в житті бувають різні, E-groshi надає можливість скористатися такою послугою, як пролонгація. Продовження кредитного договору - справжній порятунок в ситуаціях, коли не виходить вчасно внести регулярний платіж. Говорячи про те, що онлайн кредити небезпечні, звертайтеся в МФО, де є пролонгація. Такі компанії більш безпечні і лояльні до позичальників. Закон України «Про споживче кредитування» обмежує граничний розмір пені. Штраф за прострочення не може перевищувати 15% від тіла кредиту, а загальна неустойка бути більше 50% від отриманої суми. Однак закон не поширюється на кредити до 4000 грн, отримані на термін до 30 днів. Чим онлайн кредити небезпечні, так це штрафами за прострочення і зростанням процентної ставки. Чим довше людина не виплачує заборгованість, тим більше вона стає. Через певний проміжок часу кредитор може продати справу в колекторську службу. Деякі колектори діють законними методами: пропонують реструктуризацію або виходять із заявою в суд. Інші - вважають за краще працювати по-старому, використовуючи погрози і шантаж.

Наслідки прострочення мікрокредиту

Згідно зі статистикою мікрофінансових організацій, відсоток неповернених мікропозик становить 20-25%. МФО враховують фінансові ризики, пропонуючи більш високі процентні ставки, ніж інші кредитні установи. Однак це зовсім не означає, що боржники не несуть ніякої відповідальності. Для злісних неплатників онлайн кредит небезпечний. Відносно клієнтів, у яких утворилася заборгованість, можуть бути прийняті різні заходи. Найбільш поширені з них:
  • Якщо прострочення є незначною, позичальникові можуть зателефонувати, відправити смс, емейл або поштою за адресою проживання з нагадуванням про оплату. Такий спосіб є найменш витратним для кредитора в плані часу і ресурсів.
  • Коли оформляються позики за участю заставного майна, справа йде набагато простіше: заставу йде в рахунок оплати боргу.
  • Інформація про боржника надходить в УБКІ (Українське бюро кредитних історій). Негативні оцінки в історії істотно знижують кредитний рейтинг людини, а разом з ним і шанси отримати новий кредит.
  • Якщо клієнт вперто не бажає повертати кредит взятий онлайн, небезпечний він стане через продаж в колекторське агентство. Колектори, незважаючи на жорсткість законів, часто використовують не найприємніші методи впливу на боржників.
  • Ще один варіант результату - судовий розгляд. Як показує практика, всі подібні справи закінчуються перемогою МФО. Виконавчі органи зобов'язують позичальника будь-якими способами виплатити борг. В іншому випадку його чекає в'язниця.
Як ми бачимо, кредит взятий онлайн небезпечний в декількох ситуаціях: якщо вам попалися шахраї, ви неуважно ознайомилися з умовами кредитного договору або прострочили виплати.

Інші теми

image

105 872 грн до благодійного фонду "МОЯ БРОНЯ"

Ми раді повідомити, що сьогодні компанія ЄГроші відправила 105 872,00 грн до благодійного фонд...

Детальніше

image

Відсоткову ставку знижено з 23.04.2024

body { font-family: 'Arial', sans-serif; background-color: #f9f9f9; ...

Детальніше

image

Що шкодить вашій кредитній історії?

Впевнені, що ви чули поширену думку про те, що позики та кредити можуть негативно впливати на вашу к...

Детальніше

image

FinAwards 2024: Найкраща програма лояльності МФО #2

Шановні клієнти, компанія Є Гроші зайняла друге місце в щорічній премії FinAwards в номінації &...

Детальніше

image

Позика на термін до 360 днів!

Чому довга позика в Є Гроші - це Must Have 2024 року? Читайте уважно:    1. Позик...

Детальніше

image

Це я - Фінансова Подушка!

Нарешті я тут та готова бути Вашим надійним помічником у фінансових справах?     О-...

Детальніше

image

Як дізнатися, чи є у людини кредити?

Щоб дізнатися, чи оформлений на людину кредит, можна звернутися з відповідним запитом до Бюро Кредит...

Детальніше

image

Чи можуть взяти кредит на чужий паспорт?

Деяких клієнтів цікавить питання, чи можна взяти кредит на чужий паспорт? Слід визначити, що це дост...

Детальніше

image

Найдорожчі валюти світу

Деяких людей цікавить питання, яка сама дорога валюта в світі. Треба зауважити, що найдорожча валюта...

Детальніше

image

Чи можна взяти кредит на закордонний паспорт?

У більшості випадків банки та інші фінансові організації надають кредити під заставу або на основі...

Детальніше