close app
Встановити додаток

Де взяти гроші, якщо всі відмовляють?

image

Де взяти гроші, якщо всі відмовляють?

Де взяти гроші, якщо всі відмовляють?

У цій статті ми розповімо, де взяти кредит, якщо банки відмовляють. Згідно з банківською статистикою, це питання цікавить майже третину українського населення. Найчастіше великі фінансові організації відхиляють заявки без пояснення причини. Пропонуємо розглянути основні, щоб підвищити шанси на оформлення позички. Топ-5 причин відмови у кредитуванні громадян:
  1. Низький рівень заробітної плати. Перед видачею грошей позичальників перевіряють на предмет платоспроможності. Враховується наявність «білої» заробітної плати, рівень доходу, кількість неповнолітніх дітей на утриманні. Нерідко кредитор запитує у якості офіційного підтвердження довідку про доходи. За відсутності можливості надати довідку доводиться шукати альтернативні варіанти, де оформити кредит, якщо всі банки відмовляють.
  2. Історія працевлаштування. Великі кредитні установи з недовірою ставляться до людей, котрі часто змінюють місце роботи. Цей факт може стати причиною відмови у видачі позички.
  3. Наявність інших позик. Якщо є боргові зобов'язання перед іншими кредиторами, важливо, щоб рівень «білої» зарплати був достатнім для утримання всіх оформлених позик.
  4. Кредитна історія. Погана кредитна історія грає найбільшу роль у прийнятті банком рішення щодо схвалення заявки. Інакші справи у МФО Є-гроші, де можна легко отримати кредит, коли банки відмовляють через негативну КІ.
  5. Документи. Банки та інші фінансові організації вимагають від позичальників значний пакет документів, до якого можуть входити довідка про доходи, склад сім'ї, укладення шлюбу, копія трудової та ін. Не кожна людина може його надати. Тому в хід йдуть «липові» довідки, які можуть призвести до відмови у позиці та кримінальної відповідальності.
Також серйозною проблемою є відсутність прописки у заявника у місті, де розташована організація.

Критерії розгляду заявки на кредит банком

Оформлення позики, зазвичай, відбувається у кілька етапів. На першому необхідно пройти співбесіду у менеджера організації. У процесі потенційному клієнту ставляться різні питання: яка сума потрібна, на які цілі та ін. Деякі можуть здатися дивними і такими, що не належать до справи. Анкетування необхідне, щоб співробітник міг виставити клієнту оцінку та зробити у програмі мітку, на яку буде орієнтуватися організація при прийнятті рішення. На другому етапі людину перевіряють через Бюро кредитних історій. Це певна база, в якій зберігаються відомості про всі позики, які брав за життя позичальник, прострочення, борги. Відповідь з БКІ надходить практично миттєво. У випадку, якщо кредитна історія людини опиняється негативною, вона відразу отримує відмову. За відсутності негативних позначок анкету надсилають на подальший розгляд. Далі виходячи з даних в анкеті клієнта оцінює скорингова система. Враховуються вік, стать, наявність дітей, вищої освіти, особистого майна, посада, трудовий стаж та ін. По кожному пункту виставляється певна кількість балів (скільки саме — нікому достеменно не відомо). Якщо сумарна кількість балів виявиться недостатньою, відповідь буде негативною. Скорингова система дозволяє визначити кредитоспроможність та схильність до прострочень. Набравши потрібну кількість балів, позичальник може одразу отримати схвалення або перейти на наступний етап — перевірки службою безпеки. Весь процес — від подання заявки до отримання відповіді — триває близько 2-3 днів. Потім людині необхідно знову відвідати відділення організації для ознайомлення з умовами кредитного договору та підписання цього документа.

Де взяти гроші, якщо банки не дають кредит

Нерозв'язних проблем немає. Навіть опинившись у скрутній фінансовій ситуації, можна знайти з неї вихід. Наприклад, звернутися до МФО, ломбарду, до кредитного донора, посередника, зайняти у друзів або родичів та ін. Всі перераховані варіанти мають свої переваги та недоліки. Розглянемо докладніше кожен.

МФО

Це організації, що спеціалізуються на видачі швидких позик. Щоб подати заявку на отримання позикових коштів до МФО, не потрібно нікуди їхати. Адже заповнити анкету можна онлайн із дому, роботи, кафе, таксі. Заявки опрацьовує кредитний робот, а рішення виноситься протягом 5 хвилин. Жодної паперової тяганини, черг, співбесід та ін. Багато організацій навіть не передзвонюють для підтвердження інформації. Головною перевагою МФО є можливість взяти кредит, якщо банки відмовили. Компанії не беруть до уваги офіційне працевлаштування, рівень заробітної плати, кредитну історію. До інших переваг відносяться:
  • мінімум документів — потрібні лише паспорт та ІПН;
  • віддалена процедура;
  • висока швидкість розгляду заявок;
  • лояльне ставлення до клієнтів з негативною КІ;
  • високий відсоток схвалення (98%) — тут не можуть відмовити через те, що ви студент, пенсіонер чи домогосподарка.
Недоліки МФО, безумовно, теж існують. Однак вони несуттєві. Деякі клієнти виділяють неможливість отримати суму понад 15000 грн на термін більше 1 місяця.

Ломбард

У разі виникнення фінансових труднощів багато людей вважають за краще звертатися у ломбард. Для цього потрібно мати паспорт та цінне майно, яке можна закласти. Такі організації приймають, наприклад, коштовності, побутову техніку, комп'ютери, смартфони, нерухомість, авто та ін. Оцінюється це добро мінімум у половину дешевше за ринкову вартість. Якщо людина неспроможна вчасно викупити своє майно, організація його реалізовує. Тому брати тут кредит, якщо всі банки відмовляють, досить ризиковано. А якщо гроші знадобляться вночі, то знайти цілодобовий ломбард буде непросто.

Донорські кредити

На фінансовому ринку поняття «кредитний донор» давно не нове. Так називають людей, які за певний відсоток погоджуються взяти боргові зобов'язання іншої людини, яка ручається вчасно вносити платежі за позикою. Кредитного донора можна знайти самостійно або звернутися до спеціалізованої контори. Це дуже поширений спосіб отримати кредит готівкою, якщо банки відмовляють, проте коштує він недешево. Іноді з урахуванням відсотків, страховок та плати донору людина переплачує до ста відсотків.

Позики у друзів чи знайомих

Великий успіх, якщо є друзі або родичі, які готові допомогти у важкій фінансовій ситуації, однак така розкіш доступна далеко не всім. В оточенні має бути надійна людина, яка безоплатно допоможе вирішити грошове питання. Також у близьких не рекомендується брати кредит, якщо всі банки відмовили в кредиті, через високу ймовірність зіпсувати хороші взаємини. Якщо не вдасться повернути кошти в обумовлену дату, є ризики зруйнувати багаторічну дружбу.

Кредитні брокери

Кредитний брокер — це посередник між людиною та фінансовою установою, що допомагає підібрати та оформити вигідний кредитний продукт. Такі особи мають доступ до великої бази даних і досить швидко моніторять пропозиції, які можуть підійти людині, що звернулася. Брокери допомагають взяти кредит, якщо банки відмовляють, за певну плату. Вартість послуг нерідко сягає 15% від суми позики. Також деякі контори надають послугу захисту інтересів клієнта. Ми розповіли вам про найпоширеніші способи вирішення фінансових труднощів, щоб ви могли проаналізувати їх та зробити правильний вибір.

Інші теми

image

105 872 грн до благодійного фонду "МОЯ БРОНЯ"

Ми раді повідомити, що сьогодні компанія ЄГроші відправила 105 872,00 грн до благодійного фонд...

Детальніше

image

Відсоткову ставку знижено з 23.04.2024

body { font-family: 'Arial', sans-serif; background-color: #f9f9f9; ...

Детальніше

image

Що шкодить вашій кредитній історії?

Впевнені, що ви чули поширену думку про те, що позики та кредити можуть негативно впливати на вашу к...

Детальніше

image

FinAwards 2024: Найкраща програма лояльності МФО #2

Шановні клієнти, компанія Є Гроші зайняла друге місце в щорічній премії FinAwards в номінації &...

Детальніше

image

Позика на термін до 360 днів!

Чому довга позика в Є Гроші - це Must Have 2024 року? Читайте уважно:    1. Позик...

Детальніше

image

Це я - Фінансова Подушка!

Нарешті я тут та готова бути Вашим надійним помічником у фінансових справах?     О-...

Детальніше

image

Як дізнатися, чи є у людини кредити?

Щоб дізнатися, чи оформлений на людину кредит, можна звернутися з відповідним запитом до Бюро Кредит...

Детальніше

image

Чи можуть взяти кредит на чужий паспорт?

Деяких клієнтів цікавить питання, чи можна взяти кредит на чужий паспорт? Слід визначити, що це дост...

Детальніше

image

Найдорожчі валюти світу

Деяких людей цікавить питання, яка сама дорога валюта в світі. Треба зауважити, що найдорожча валюта...

Детальніше

image

Чи можна взяти кредит на закордонний паспорт?

У більшості випадків банки та інші фінансові організації надають кредити під заставу або на основі...

Детальніше