close app
Встановити додаток

Рефінансування кредиту

image

Рефінансування кредиту

Коли здається, що вибратися з боргової ями неможливо, на допомогу приходить рефінансування кредиту в МФО. Найчастіше в нескінченний круговорот боргів потрапляють постійні клієнти мікрофінансів. Хтось не встигає за шаленими відсотками, інші — стикаються з різкою втратою платоспроможності, не встигнувши розплатитися з боргами. Ситуації бувають різними, тому шляхи вирішення необхідно шукати індивідуально. Перекредитування є одним із законних способів уникнути прострочень і нарахування штрафів. Тому ми хочемо докладніше познайомити вас з даною послугою і її особливостями.

Що таке рефінансування кредиту

Отже, перше питання, на яке слід відповісти, — що таке перекредитування кредитів? Це популярна на фінансовому ринку послуга, яка передбачає оформлення нової позики для погашення старих боргових зобов'язань. Новий кредит є цільовим, тобто може бути витрачений тільки на повернення боргів. У договорі чітко прописується сума, яка буде відшкодована попередньому кредитору. Користуватися послугою вигідно тільки якщо є можливість менше переплатити або знизити навантаження по платежах. Наприклад, ви оформили позику на покупку нерухомості, трохи пізніше — на автомобіль, а потім — на побутову техніку. Всі три кредити отримані в різних кредитних установах. Через якийсь час вам різко скоротили заробітну плату, народилася дитина або захворів хтось із родичів. Фінансові умови сім'ї погіршилися, і навантаження по виплатам стало непосильним. У такому випадку, краще звернутися в одну з організацій і оформити перекредитування МФО. Компанія запропонує кредит на більш тривалий період, завдяки чому зменшиться сума щомісячного платежу, а разом з ним і боргове навантаження. Якщо такий варіант вам підходить, знайдіть організацію, яка займається рефінансуванням. Наприклад, можна звернутися в МФО Є-гроші, де діє вигідна процентна ставка. Потім слід виконати простий алгоритм дій:
  • запросити у кожного кредитора інформацію, щодо залишку суми заборгованості;
  • підготувати необхідний пакет документів (паспорт, ідентифікаційний код, оригінали кредитних угод, за якими потрібно рефінансування МФО);
  • подати заявку і дочекатися її розгляду;
  • підписати договір і розрахуватися з боргами.
Деякі організації можуть вимагати від клієнта довідку про доходи. Тому про всяк випадок рекомендуємо завчасно підготувати цей документ.

Чи можливо рефінансувати мікропозику маючи прострочення

Навіть при наявності прострочених платежів перекредитувати позику в МФО цілком можливо. Найбільш доцільно звертатися за послугою при:
  • наростанні процентної заборгованості;
  • виникненні фінансових труднощів;
  • вигідніших умовах кредитування в іншого кредитора.
До позичальників, які хочуть рефінансувати борг і при цьому шляхетно виконують кредитні зобов'язання, вимог набагато менше. Інша справа, якщо є прострочення по платежах. У таких ситуаціях людині доводиться ретельніше доводити свою фінансову спроможність. Зокрема, надати новому кредитору:
  • український паспорт з пропискою в будь-якому регіоні;
  • ІПН (ідентифікаційний податковий номер);
  • довідку про доходи або документ з офіційного місця роботи строком не менше 6-12 місяців;
  • лист від поручителя або угоду про заставу;
  • документи, що свідчать про швидке одержання великого спадку або дарування вам цінного майна;
  • бездоганну кредитну історію з досить високим рейтингом;
  • згоду від попереднього кредитора на отримання коштів для погашення заборгованості.
Оформити рефінансування в МФО можна звернувшись до менеджера організації, яка видала позику і розповівши про складну фінансову ситуацію. Позичальники, які відкрито йдуть на контакт з кредитором, мають набагато більше шансів отримати підтримку. Також можна звернутися в сторонню установу, що пропонує більш вигідні умови кредитування. Наприклад, МФО E-groshi видає кредити новим клієнтам під 0,01%. Отримані кошти можна витратити на оплату наявних боргових зобов'язань.

Чи можливе рефінансування в тій же МФО

Формально рефінансування кредиту МФО, яка видала позику, цілком можливе. Однак за своєю суттю послуга дещо відрізняється від загальноприйнятих стандартів. Під соусом перекредитування організації часто пропонують ту саму позику тільки за більш низькою відсотковою ставкою. Існує кілька типів пропозицій:
  1. Оплата відсотків за минулий період. Позичальник оплачує тільки відсотки, що набігли за минулий період. Тіло кредиту залишається тим самим і в майбутньому виплачується за зниженою процентною ставкою.
  2. Внесок за продовження договору. Клієнту потрібно внести платіж рівний відсоткам, які утворяться протягом наступного періоду, враховуючи поновлену процентну ставку. При цьому тіло кредиту і відсотки за минулий період залишаються колишніми.
Підводні камені операції ховаються за різницею між відсотками. Як правило, вона є мінімальною (напр. з 1% знижується до 0,8%). Розглянемо на прикладі. Ви оформили позику на 10 000 гривень строком на 20 днів під 1%. За період дії кредитного договору ваша переплата складе 2000 гривень. У якийсь момент сталося непередбачуване, і ви вирішили знизити навантаження по виплатам. За умовами рефінансування МФО знизила процентну ставку до 0,8%. В результаті замість 2000 ви переплатите 1600. При цьому сплативши внесок або нараховані відсотки. Як бачимо, вигода сумнівна. Тому краще перекредитування МФО оформляти в іншій організації. Для цього слід вибрати кілька установ, порівняти умови і вибрати оптимальний варіант. В такому випадку, вдасться знизити щомісячне кредитне навантаження і відчути всі переваги послуги. А їх існує чимало:
  • можливість об'єднати кілька позик в одну;
  • зниження процентної ставки;
  • збільшення термінів кредиту.
З недоліків можна виділити лише значну переплату за рахунок розширення термінів кредитування.

Чи варто рефінансувати мікропозики через банк

Більшість банків охоче займаються перекредитуванням і пропонують вигідні процентні ставки. Однак якщо мова йде про мікропозики, ситуація є дещо складнішою. Тут велике значення має момент, в який ви звернулися за послугою. Якщо випадок запущений, чекайте на відмову. Можливо, більш розумним рішенням буде оформлення споживчого кредиту або кредитної картки. У порівнянні з процентними ставками деяких МФО, пропозиції банків виглядають менш шкідливими. Намагатися оформити рефінансування позик МФО в великих банківських установах не має сенсу. Щоб отримати кредит в банку, необхідно мати бездоганну кредитну історію і високий кредитний рейтинг. Якщо при перевірці виявляється мікропозика, в очах кредитора людина автоматично стає ненадійною. Адже, на думку банків, клієнти, які звертаються до послуг мікропозик, не вміють розподіляти власні фінанси. Розраховувати на перекредитування МФО в банку можливо тільки при відсутності прострочених платежів. Якщо прострочення все ж є, з ймовірністю 99,9% позичальника чекає відмова.

Що таке агентства з рефінансування мікропозик

На ринку фінансових послуг існують особливі організації — агентства з рефінансування МФО. Вони пропонують досить вигідні умови співпраці. Однак це лише удавана вигода. Так як процентні ставки у них досить високі. У деяких установах ця цифра досягає 75% річних. Терміни кредитування можуть варіюватися від 6 місяців до 5 років. Завдяки збільшенню кредитного періоду навантаження по виплатам зменшиться, але одночасно збільшиться переплата. Також є ймовірність на довгі роки загрузнути в мікропозиках. Подібні агентства працюють за класичною схемою: складають індивідуальний графік виплат для позичальників, виходячи з якого перший платіж необхідно внести відразу. Він є свого роду гарантією того, що клієнт буде сумлінно виконувати боргові зобов'язання. Внесок входить в загальну суму кредиту і не згорає. Однак підступ в тому, що первинний платіж виявляється досить великим. І не кожен позичальник може дозволити собі одномоментно внести цю суму. Перш ніж вирішити, в яку організацію звернутися, рекомендуємо зважити всі «за» і «проти». Для більшості позичальників найбільш розумним варіантом є рефінансування в МФО.

Інші теми

image

105 872 грн до благодійного фонду "МОЯ БРОНЯ"

Ми раді повідомити, що сьогодні компанія ЄГроші відправила 105 872,00 грн до благодійного фонд...

Детальніше

image

Відсоткову ставку знижено з 23.04.2024

body { font-family: 'Arial', sans-serif; background-color: #f9f9f9; ...

Детальніше

image

Що шкодить вашій кредитній історії?

Впевнені, що ви чули поширену думку про те, що позики та кредити можуть негативно впливати на вашу к...

Детальніше

image

FinAwards 2024: Найкраща програма лояльності МФО #2

Шановні клієнти, компанія Є Гроші зайняла друге місце в щорічній премії FinAwards в номінації &...

Детальніше

image

Позика на термін до 360 днів!

Чому довга позика в Є Гроші - це Must Have 2024 року? Читайте уважно:    1. Позик...

Детальніше

image

Це я - Фінансова Подушка!

Нарешті я тут та готова бути Вашим надійним помічником у фінансових справах?     О-...

Детальніше

image

Як дізнатися, чи є у людини кредити?

Щоб дізнатися, чи оформлений на людину кредит, можна звернутися з відповідним запитом до Бюро Кредит...

Детальніше

image

Чи можуть взяти кредит на чужий паспорт?

Деяких клієнтів цікавить питання, чи можна взяти кредит на чужий паспорт? Слід визначити, що це дост...

Детальніше

image

Найдорожчі валюти світу

Деяких людей цікавить питання, яка сама дорога валюта в світі. Треба зауважити, що найдорожча валюта...

Детальніше

image

Чи можна взяти кредит на закордонний паспорт?

У більшості випадків банки та інші фінансові організації надають кредити під заставу або на основі...

Детальніше