close app
Встановити додаток

Як можна отримати кредит безробітному

image

Як можна отримати кредит безробітному

Як взяти кредит безробітному? Це одне із найпопулярніших питань серед українців. Особливо серед працевлаштованих громадян, які одержують зарплату в конверті. Відсутність офіційного джерела доходу справді ускладнює завдання, проте не робить його нездійсненним. Кредитуванням без довідки про доходи займаються деякі банки та мікрофінансові організації. Розраховувати на велику суму, звісно, ​​не доведеться. Але оформити кредитну картку чи мікропозику вдасться. Зокрема, МФО Є-гроші видає онлайн-кредити до 15 000 гривень лише за двома документами.

Чи можливо отримати кредит безробітному

Безробітними називаються не лише люди, які ніде не працюють, а й працевлаштовані неофіційно. Це дуже поширена тенденція у нашій країні, коли роботодавці намагаються заощадити на податках. Крім того, до цієї категорії входять фрілансери та ті, хто працює попроектно. На сьогоднішній день кількість безробітних в Україні становить 1,8 млн. осіб або 10,5% населення. З погляду банків портрет ідеального клієнта виглядає так:
  • вік — від 30 до 50 років;
  • переважно чоловік;
  • офіційно працевлаштований;
  • на посаді працює більше року;
  • заробітна плата вища за середню у межах міста;
  • перебуває у шлюбі;
  • у власності є рухоме та нерухоме майно.
Така людина створює враження доброчесного позичальника, який має можливість справно виплачувати борг. Якщо ви офіційно не працевлаштовані, і ваше досьє не відповідає перерахованим вище стандартам, краще перестрахуватися. Підвищити шанси на отримання позики допоможуть:
  • поручителі;
  • угода про заставне майно;
  • гарна кредитна історія;
  • підтверджений факт додаткового доходу;
  • виписка за картками/рахунками із банку.
Щодо пенсіонерів, для яких основним джерелом доходу є пенсія, достатньо підтвердити цей факт документально.

Що потрібно безробітному для отримання кредиту

В Україні існує кілька програм кредитування, серед яких цільові (на конкретний товар чи послугу), нецільові (на невідкладні потреби) для фізичних чи юридичних осіб. Працюючи неофіційно, оформити цільовий кредит (на купівлю нерухомості, автомобіля та ін.) навряд чи вийде. Натомість на невелику суму для ремонту, оплати освітніх курсів та іншого розраховувати можна. Але для цього необхідно дотримуватись ряду рекомендацій. А саме:
  • Чесність. При заповненні анкети позичальника, вказуйте лише правдиву інформацію. Включно з метою кредитування, місцем роботи, додатковими джерелами доходу. Обов'язково вкажіть номер телефону когось із родичів, колег, керівника, хто зможе підтвердити вашу платоспроможність.
  • Чиста кредитна історія. Рекомендуємо заздалегідь перевірити свою КІ в Бюро кредитних історій (ubki.ua) або Приват24. Перша перевірка абсолютно безкоштовна, а кожна наступна буде коштувати 50 грн. Можливо, ви виявите в ній негативні позначки, які потрапили туди помилково, але можуть стати на заваді в оформленні позики.
  • Розумні запити. Не надавайте запит відразу велику суму. Краще оформити невеликий кредит, показати себе добропорядним клієнтом та надалі збільшити ліміт.

Які банки можуть видати кредит безробітному

Банки, які дозволяють взяти кредит без роботи, дуже ризикують. Щоб перестрахуватися, від позичальників потрібно надати пакет документів, заставне майно та підтвердження платоспроможності. Кредитуванням безробітних в Україні займається низка установ:
  • Приватбанк. Можна оформити кредитну картку із невеликим лімітом. При регулярному використанні кредитних коштів та своєчасному внесенні платежів з часом ліміт можна збільшити.
  • ОТП Банк. Організація висуває досить жорсткі вимоги клієнтам. Натомість можна оформити споживчий кредит для придбання товарів першої необхідності.
  • Монобанк. Останні кілька років серйозно змінилася система оцінки позичальників. Якщо раніше нові клієнти могли легко отримати картку із кредитним лімітом до 100 тисяч гривень, то сьогоднішній ліміт становить лише 10 тисяч.
  • Альфа Банк. Організація надає можливість безробітним отримати невеликий кредит готівкою. Головна умова — чиста кредитна історія. При необхідності можна спробувати отримати більшу позику. Однак доведеться залишити під заставу нерухомість.
Як бачимо, отримати кредит без довідки про доходи досить складно. Тому рекомендується робити упір на чесність, повноту інформації та підтвердження платоспроможності.

Чому банки можуть відмовляти

Відсоток відмови безробітним у банках досить високий. Причиною стає невідповідність клієнта до вимог організації. Зокрема:
  • вік менше 21 або старше 65 років;
  • низький рівень доходу;
  • відсутність можливості офіційно підтвердити прибутки;
  • негативні позначки у кредитній історії;
  • надання неправдивої інформації або приховування фактів.
Деякі кредитні установи надають можливість отримати позику без довідки про доходи. Натомість потенційний позичальник повинен надати поручителів або угоду про заставне майно. Також може розглядатись питання видачі коштів під високі відсотки. Тому кредитування у банках втрачає свою популярність серед безробітних. У свою чергу набирають обертів мікрофінансові організації, які висувають мінімум вимог та видають позики онлайн. Ще однією поширеною причиною відмови є відсутність даних, припущення помилок в інформації або неможливість її підтвердити. Йдеться про заповнення анкети клієнта, в якій потрібно вказати реквізити паспорта, ідентифікаційний код, дані про майно та ін. Проте найчастіше клієнти отримують відмову через недостатній рівень щомісячного доходу.

Як взяти онлайн кредит у Є-гроші

Наша МФО займається кредитуванням українських громадян через інтернет. Щоб оформити позику, не потрібно виходити з дому. Достатньо влаштуватись зручніше перед комп'ютером, відкрити сайт та дотримуватися інструкцій:
  • Зареєструватися та авторизуватися на сервісі.
  • За допомогою онлайн-калькулятора вибрати суму та строки кредитування.
  • Заповнити анкету, вказавши реквізити документів та прикріпивши відповідні фото.
  • Заповнити дані банківської картки та пройти верифікацію.
  • Ознайомитись з умовами Договору та поставити віртуальний підпис.
Заявки приймає та розглядає кредитний робот. Вся процедура — ​​від реєстрації та до отримання грошей на карту — займає не більше 30 хвилин. Зареєстровані користувачі справляються ще швидше. Після реєстрації на сайті відкривається доступ до Особистого кабінету, де можна відстежувати інформацію про позики, робити пролонгацію та вносити платежі. Погашення можливе й іншими способами на вибір користувача. Тепер вам відомо, чи можна отримати кредит безробітному. Якщо ви офіційно не працевлаштовані, вирішити свої фінансові питання завжди можна у МФО «Є-гроші».

Інші теми

image

105 872 грн до благодійного фонду "МОЯ БРОНЯ"

Ми раді повідомити, що сьогодні компанія ЄГроші відправила 105 872,00 грн до благодійного фонд...

Детальніше

image

Відсоткову ставку знижено з 23.04.2024

body { font-family: 'Arial', sans-serif; background-color: #f9f9f9; ...

Детальніше

image

Що шкодить вашій кредитній історії?

Впевнені, що ви чули поширену думку про те, що позики та кредити можуть негативно впливати на вашу к...

Детальніше

image

FinAwards 2024: Найкраща програма лояльності МФО #2

Шановні клієнти, компанія Є Гроші зайняла друге місце в щорічній премії FinAwards в номінації &...

Детальніше

image

Позика на термін до 360 днів!

Чому довга позика в Є Гроші - це Must Have 2024 року? Читайте уважно:    1. Позик...

Детальніше

image

Це я - Фінансова Подушка!

Нарешті я тут та готова бути Вашим надійним помічником у фінансових справах?     О-...

Детальніше

image

Як дізнатися, чи є у людини кредити?

Щоб дізнатися, чи оформлений на людину кредит, можна звернутися з відповідним запитом до Бюро Кредит...

Детальніше

image

Чи можуть взяти кредит на чужий паспорт?

Деяких клієнтів цікавить питання, чи можна взяти кредит на чужий паспорт? Слід визначити, що це дост...

Детальніше

image

Найдорожчі валюти світу

Деяких людей цікавить питання, яка сама дорога валюта в світі. Треба зауважити, що найдорожча валюта...

Детальніше

image

Чи можна взяти кредит на закордонний паспорт?

У більшості випадків банки та інші фінансові організації надають кредити під заставу або на основі...

Детальніше