close app
Встановити додаток

Рефінансування мікропозик в МФО

image

Рефінансування мікропозик в МФО

При виникненні труднощів з погашенням кредиту можна скористатися послугою рефінансування мікропозик. Перекредитування дозволяє уникнути серйозних проблем, що виникають на тлі неоплачених боргових зобов'язань. Йдеться про пені, штрафи, психологічний пресинг з боку колекторів тощо. Вони накопичуються, і в результаті людина потрапляє в глибоку боргову яму. Вибратися звідти вдається рідко, адже це тривалий і копіткий процес, що вимагає повного занурення в питання. Багато мікрофінансових організаціїй готові простягнути руку допомоги клієнтам, пропонуючи різні способи вирішення проблеми. Найбільш поширений варіант пролонгація (продовження) кредитного договору. Наприклад, МФО Є-гроші пролонгує кредити на 10, 20 або 30 днів. Активуючи послугу, клієнту необхідно сплатити лише нараховані відсотки і 25% від тіла кредиту.  Що стосується перекредитування в МФО, нерідко саме цей варіант виявляється єдино вірним. Чому так відбувається і як отримати рефінансування, поговоримо в цій статті.

Як працюють МФО

МФО відносяться до організацій комерційного типу, головна мета яких отримання прибутку. Спосіб, який використовується для її досягнення, полягає у видачі відносно невеликих сум в борг під відсотки. На відміну від банків і інших фінансових установ, МФО практично не перевіряють платоспроможність клієнтів. Мікропозику можна оформити протягом півгодини, надавши всього два документи паспорт і ІПН.  Тому послугами таких організацій користуються люди, яким терміново потрібна фінансова допомога на короткий проміжок часу. Однак за уявною простотою кредитування ховаються:
  • більш високі процентні ставки, ніж у банку (але оформляючи позику на невелику суму і короткий термін, переплата буде мінімальною);
  • серйозні штрафні санкції та донарахування за прострочення платежів (щоб уникнути штрафів можна скористатися пролонгацією);
  • відсутність можливості отримати в борг велику суму грошей.
Крім того, організації по мікропозикам можуть передавати борги найбільш злісних неплатників в колекторські агентства. Завдання колекторів будь-якими способами змусити людину виплатити заборгованість з урахуванням відсотків, що набігли і штрафів.  Тому методи вибираються не найприємніші. Цього можна уникнути, добропорядно виконуючи зобов'язання перед МФО (вчасно повернути отриманий кредит на карту, не чекаючи нарахування пені та штрафів).

Хто може рефінансувати мікропозики в Україні

Якщо врегулювати питання щодо боргу з мікрофінансовою організацією не вдається, можна спробувати перекредитувати мікропозику в інших МФО або банках.  Дану послугу надають багато фінансових установ, висуваючи ряд вимог до клієнтів і враховуючи наявність прострочень по платежах. Зокрема, банки готові рефінансувати боргові зобов'язання:
  • своїх постійних клієнтів;
  • людей з гарною кредитною історією;
  • офіційно працевлаштованих осіб, які надали довідку про доходи і достатньо заробляють для погашення заборгованості;
  • відкрито йдуть на контакт з кредиторами;
  • позичальників, що мають вагомі причини невнесення регулярних платежів.
Якщо клієнт не підходить по більшості з цих критеріїв, то в перекредитації мікропозики йому буде відмовлено. Однак впадати у відчай не варто, адже існують інші установи, готові попіклуватися про нових клієнтів, що мають відкриті кредити з простроченням. Однак основною послугою, яку надає наша МФО, залишаються мікропозики. Ми висуваємо мінімум вимог і лояльно ставимося до позичальників. Наприклад, нові клієнти можуть оформити у нас кредит під 0%. Зокрема, наша МФО може розглянути вашу заявку на рефінансування і запропонувати найбільш дієві способи вирішення проблеми.

Переваги МФО перед банком

Звернутися за послугою рефінансування мікропозик з простроченням в Україні можна в банк або МФО. Різні організації висувають різні вимоги до клієнтів, а також пропонують відмінні один від одного умови перекредитування. Якщо у вас немає прострочень і кредити відкриті в 1 або 2 МФО, вигідніше буде звернутися банк. Вони пропонують нижчу відсоткову ставку і великі терміни кредитування.  У той же час, висувають безліч вимог і мають високий відсоток відмов. МФО більш лояльні в плані вимог, прострочень і необхідного пакету документів. До того ж, ми надаємо можливість оформити кредит 24 на 7. У який би час доби не знадобилися гроші, ви завжди можете звернутися в нашу МФО. Оформити кредит онлайн на карту 10000 грн можна без довідки про доходи. Досить тільки паспорта та ІПН, а точніше — скан-копій цих документів. Стандартні банківські умови:
  • надання довідки про доходи;
  • відсутність прострочень по платежах;
  • терміни перекредитування 1-5 років;
  • процентна ставка від 85 до 110%.
На яких умовах можна перекредитуватися в МФО:
  • без довідки про доходи;
  • допускаються невеликі прострочення;
  • рефінансування на 1-3 роки;
  • нараховуються відсотки від 90% до 200%.
Зверніть увагу! І банк, і МФО зобов'язані перевірити вашу кредитну історію в УБКІ. Тому наполегливо рекомендуємо не допускати прострочень по регулярних платежам.
Мікрофінансові організації видають позику на карту з автоматичним схваленням. Це означає, що процедура кредитування здійснюється віддалено при наявності всього двох документів — паспорта та ІПН.

Як отримати рефінансування мікропозики

Щоб рефінансувати борги в МФО, необхідно відповідати наступним критеріям:
  • мати українське громадянство та прописку;
  • підходити під вікові рамки;
  • підготувати необхідний пакет документів;
  • надати довідку про доходи (на вимогу конкретної організації).
Які документи потрібні для перекредитування:
  • паспорт громадянина України з пропискою;
  • ідентифікаційний код (ІПН);
  • ксерокопії паспорта та ІПН;
  • оригінал кредитного договору, за яким потрібне рефінансування;
  • довідка про доходи.
Підвищити шанси на термінове рефінансування мікропозик можна запросивши співпозичальника або поручителя, які мають чисту кредитну історію. Наявність майна, яке можна представити у вигляді застави, також є великим плюсом. Звертаючись за послугою в МФО, додаткова підстраховка часто не потрібно. Як видно, у перекредитування є свої нюанси, які багато в чому залежать від обраної організації. Однак часто саме ця послуга дозволяє клієнтам врятуватися від нескінченних боргів.

Інші теми

image

105 872 грн до благодійного фонду "МОЯ БРОНЯ"

Ми раді повідомити, що сьогодні компанія ЄГроші відправила 105 872,00 грн до благодійного фонд...

Детальніше

image

Відсоткову ставку знижено з 23.04.2024

body { font-family: 'Arial', sans-serif; background-color: #f9f9f9; ...

Детальніше

image

Що шкодить вашій кредитній історії?

Впевнені, що ви чули поширену думку про те, що позики та кредити можуть негативно впливати на вашу к...

Детальніше

image

FinAwards 2024: Найкраща програма лояльності МФО #2

Шановні клієнти, компанія Є Гроші зайняла друге місце в щорічній премії FinAwards в номінації &...

Детальніше

image

Позика на термін до 360 днів!

Чому довга позика в Є Гроші - це Must Have 2024 року? Читайте уважно:    1. Позик...

Детальніше

image

Це я - Фінансова Подушка!

Нарешті я тут та готова бути Вашим надійним помічником у фінансових справах?     О-...

Детальніше

image

Як дізнатися, чи є у людини кредити?

Щоб дізнатися, чи оформлений на людину кредит, можна звернутися з відповідним запитом до Бюро Кредит...

Детальніше

image

Чи можуть взяти кредит на чужий паспорт?

Деяких клієнтів цікавить питання, чи можна взяти кредит на чужий паспорт? Слід визначити, що це дост...

Детальніше

image

Найдорожчі валюти світу

Деяких людей цікавить питання, яка сама дорога валюта в світі. Треба зауважити, що найдорожча валюта...

Детальніше

image

Чи можна взяти кредит на закордонний паспорт?

У більшості випадків банки та інші фінансові організації надають кредити під заставу або на основі...

Детальніше