close app
Встановити додаток

Чи варто брати кредит

image

Чи варто брати кредит

Позичити гроші сьогодні - справа на 15 хвилин. Питання, чи варто брати кредит конкретно у вашій ситуації? Коли розумно позичати гроші в МФО, банках, а коли цього краще не робити? Де грань? Спробуємо детально розібратися в питанні з різних точок зору. На 2021 рік припадає пік вигідних пропозицій по кредитуванню з боку банків і мікрофінансових організацій. Тільки уявіть, сьогодні можна оформити мікропозику в компанії Є-гроші під 0%. Хіба безвідсоткове кредитування - не є мотивуючим фактором? Отримуєте гроші відразу, користуєтеся, а через місяць, коли вже зарплата настигне, повертаєте фінанси без відсотків. Іншими словами, яку суму позичили, таку і повернули після закінчення терміну дії кредитного договору. Після успішного погашення кредиту без відсотків, клієнти можуть кредитуватися на загальних умовах. Чи не круто? Але не все так просто. Питання в тому, чи варто брати кредити - серйозна тема, яка потребує підходу до справи з холодною головою. Без емоцій. Основний момент, про який варто задуматися, коли виникає думка про кредитування, стосується можливих наслідків. Потрібно вивчити, що стоїть за послугою фінансової підстраховки. Якщо ви розумієте ризики і чітко склали план подальших дій при настанні негативного сценарію, тоді пробуйте. В іншому випадку, можливо варто почекати.

На які цілі зазвичай варто брати кредит

Питаєте, чи треба брати кредити або краще почекати? Тоді вас на цю дію ще не досить сильно підштовхують обставини. Коли гроші потрібні конче, сумніватися ніколи - фінансова підстраховка потрібна тут і зараз. Гроші можуть знадобитися навіть вночі, коли банки не працюють, а друзів і родичів будити непристойно. В такому випадку, можна взяти кредит онлайн цілодобово на сайті Є-гроші. Заради яких цілей українці зазвичай займають гроші в E-Groshi по інтернету:
  • оплатити навчання дитини;
  • інвестувати в прибуткову справу;
  • підстрахуватися до зарплати;
  • оплатити послуги лікарів, медикаменти;
  • зробити подарунок важливоій людині;
  • організувати недешевий захід;
  • перекрити старий борг;
  • купити побутову техніку, смартфон, дорогу іграшку.

Чи можна брати кредит зараз в банку

Чи вигідно зараз взяти кредит в банківській установі? Якщо кредитуєтеся в банку з метою отримання додаткового прибутку з бізнесу, тоді такий підхід себе виправдовує. Але якщо позичальник звертається за фінансовою допомогою в банки заради отримання грошей, коли просто потрібної грошової суми немає і не планується найближчим часом, тоді це може погано закінчитися. Та й насправді не так просто оформити кредит в банку. Вони пред'являють ряд серйозних вимог, включаючи офіційне підтвердження доходів і факт працевлаштування. Якщо вже визначилися, варто кредит брати чи не брати в Україні, ще доведеться попотіти, щоб отримати потрібну суму позикових коштів. Черги, незручне розташування, бюрократія, довгий розгляд заявки - невід'ємні складові частини банківського кредитування. У цьому плані банки серйозно відстають від мікрофінансових організацій. У МФО весь процес організований віддалено - отримуєте гроші за допомогою інтернету на карту. Оформити кредит онлайн можна на будь-які потреби: оплата навчання, ремонт автомобіля, погашення заборгованості по комуналці. Повідомляти цілі кредитування або пред'являти товарні чеки в МФО не потрібно.
Чи вигідно брати кредити в банках? Так, але коли користувач зможе за період кредитування примножити позикові гроші за допомогою ефективного управління бізнесом, грамотного інвестування, удачі. В інших випадках - вигоди немає.

Чи варто брати позики на автомобіль

Можна довго міркувати про мінуси автокредитування, але бувають випадки, коли іншого виходу просто немає. Що ще залишається робити, якщо людина працює таксистом, кур'єром або водієм на особистій машині, а з його нинішнім транспортним засобом щось сталося: вийшов із ладу, застарів, не підходить за вимогами роботодавця? Для людини, що наведена в прикладі, автомобіль - спосіб заробітку. І якщо потрібна була термінова заміна або ремонт транспортного засобу, то вибору крім як брати автокредит не залишається. Часто люди займають гроші на покупку нової машини просто для підвищення радості і комфорту від життя. Чи потрібно брати кредити на подібні цілі? Може і ні, але хіба в цьому житті варто робити тільки те, що потрібно? А якщо просто дико хочеться новий автомобіль, але поки не вистачає грошей на те, щоб купити його одномоментно за особисті кошти? Тут вже вирішуйте самі.

Чи варто брати житло в кредит

Українські реалії майже щодня нагадують простому пересічному населенню, що можна не дожити до моменту, поки вдасться накопичити на якесь більш-менш пристойне житло. Повсякденних витрат повно, особливо якщо у тебе сім'я, а ціни ростуть, при тому, що зарплати залишаються на колишньому рівні. Іпотечний кредит брати чи ні - 5 причин для позитивного рішення:
  • в Україні майже неможливо накопичити потрібну для покупки будинку або квартири суму при середньостатистичній зарплаті;
  • житло відрізняється високим рівнем ліквідності, за рахунок чого можна уникнути залучення інших застав;
  • відносно невисока процентна ставка на іпотеку;
  • отримуєш постійне місце проживання, а не «годуєш» господарів зйомних квартир;
  • житло не просто не дешевшає, а навіть дорожчає.
Чи можна брати кредит зараз на покупку нерухомості? Якщо фінансові можливості позичальника дозволяють погашати борг рівномірними платежами без серйозного удару по рівню життя, то так.

Чи вигідно брати кредити під заставу

Залишаючи цінне майно в якості застави, потенційний позичальник отримує більше шансів отримати схвалення у видачі позикових коштів. Це дієвий спосіб підвищити ймовірність позитивної відповіді від кредитора, але присутній і певний ризик - можна втратити те, що залишаєте в якості застави. Чи варто зараз брати кредит в такому форматі? Краще цього уникнути, якщо знаєте інший спосіб фінансової підтримки.

Переваги та недоліки кредиту

Чому варто отримати кредит:
  • не потрібно чекати і збирати;
  • отримуєте потрібну річ/послугу відразу;
  • не ризикуєте, якщо правильно розрахуєте фінансові можливості.
Чому краще не позичати гроші, а жити за доходами:
  • заощадите на переплату відсотків за користування позиковими засобами;
  • зможете уникнути залежності від банку при негативному сценарії розвитку подій;
  • не живете під вантажем тиску через борги.
Займати фінанси чи ні - справа ситуаційна. У деяких випадках рішення стане єдино можливим засобом для виходу зі складної ситуації, а в інших може бути надмірністю.

Ризики при взятті кредиту

Розібратися, чи варто брати споживчий кредит або всілякі форми позик, допоможе оцінка ризиків. А вони в цьому процесі присутні як для кредитора, так і для його клієнта. Які ризики передбачає кредитування для позичальника:
  • зростання розміру процентних ставок - платити доведеться більше;
  • настане економічна криза - дохід впаде;
  • коливання курсу валют - актуально тим, хто брав мікрокредит в євро, доларах;
  • неможливість повертати борги через втрату постійного джерела доходів.

На що варто звернути особливу увагу при взятті кредиту

Звертаючись за фінансовою допомогою в банк або мікрофінансову організацію, дивіться на 7 основних деталей:
  • розмір відсотків;
  • величина штрафів у разі прострочення;
  • рейтинг надійності обраної організації;
  • валюта - якщо отримуєте зарплату в гривні, в ній же і позичайте гроші;
  • нюанси кредитного договору;
  • умови кредитування - можна розрахувати через кредитний калькулятор на сайті компанії Є-гроші;
  • можливість скачати і зберігати документи у себе, якщо позичаєте гроші онлайн;
  • вимоги для подачі заявки: важливість наявності ідеальної кредитної історії, вік, документи.
Якщо зважилися звернутися за фінансовою підтримкою, тоді врахуйте можливі ризики і не подавайте заявку, поки не будете до кінця впевнені в пропонованих умовах кредитування. Звертайтеся до ліцензованих компаній, які мають право на видачу позикових коштів в Україні. Перед подачею заявки оцініть переваги і важливість позики коштів на ту чи іншу мету:
  • оплата навчання: потрібні знання можуть допомогти знайти престижну роботу, створити додаткове джерело доходу і заробляти більше вже в найближчому майбутньому;
  • додавання фінансів до бюджету на ремонт або будівництво: покращуєте житлові умови вже зараз, а не чекаєте роками;
  • покупка побутової техніки: коли вдома щось ламається, хочеш чи не хочеш, а знаходити гроші доводиться;
  • організація весілля: одна з найважливіших подій в житті багатьох людей, тому потрібне таке свято, яке запам'ятається;
  • лікування і покупка медикаментів: коли на кону здоров'я і навіть життя людини, особливого вибору немає - потрібно дістати гроші будь-яким законним способом;
  • перекриття старих боргів: іноді набагато вигідніше перепозичити гроші на більш вигідних умовах, ніж платити великі штрафи за прострочення.

Способи отримати кредит зараз

Якщо збираєтеся звернутися в банк, доведеться закласти на цей захід кілька годин, а може навіть і півдня. І це при тому, якщо необхідні документи вже підготовлені. Способи позичити гроші прямо зараз:
  • попросити допомоги у приватних осіб: друзів, родичів, знайомих, роботодавця, колег;
  • звернутися в МФО.
Крайній спосіб найбільш простий. Він не супроводжується якимось емоційним дискомфортом, навідміну від взяття грошей у борг у знайомих. Та й звернення в МФО може бути досить вигідним - перший кредит в компанії Є-гроші можна оформити взагалі без відсотків. Причому, суму безпроцентної позики ви вибираєте самі. В тому числі, можна оформити кредит 10000 на карту без переплати. Скористатися послугою можуть клієнти будь-якого українського банку. У тому числі можна швидко і легко оформити кредит онлайн на карту Приватбанку.

Як можна обійтися без взяття кредиту

Бувають випадки, коли без термінової фінансової підтримки вийти зі складної ситуації не виходить. І це нормально. Навіть найбагатші люди світу беруть кредити. Тут куди важливіше не те, займаєте ви гроші чи ні, а те, чи зможете їх вчасно повернути. Як бачите, однозначної відповіді на питання, чи є сенс брати кредит в Україні, немає. Все залежить від конкретної ситуації, фінансових можливостей, стабільності одержуваного доходу і оцінки інших ризиків.

Інші теми

image

105 872 грн до благодійного фонду "МОЯ БРОНЯ"

Ми раді повідомити, що сьогодні компанія ЄГроші відправила 105 872,00 грн до благодійного фонд...

Детальніше

image

Відсоткову ставку знижено з 23.04.2024

body { font-family: 'Arial', sans-serif; background-color: #f9f9f9; ...

Детальніше

image

Що шкодить вашій кредитній історії?

Впевнені, що ви чули поширену думку про те, що позики та кредити можуть негативно впливати на вашу к...

Детальніше

image

FinAwards 2024: Найкраща програма лояльності МФО #2

Шановні клієнти, компанія Є Гроші зайняла друге місце в щорічній премії FinAwards в номінації &...

Детальніше

image

Позика на термін до 360 днів!

Чому довга позика в Є Гроші - це Must Have 2024 року? Читайте уважно:    1. Позик...

Детальніше

image

Це я - Фінансова Подушка!

Нарешті я тут та готова бути Вашим надійним помічником у фінансових справах?     О-...

Детальніше

image

Як дізнатися, чи є у людини кредити?

Щоб дізнатися, чи оформлений на людину кредит, можна звернутися з відповідним запитом до Бюро Кредит...

Детальніше

image

Чи можуть взяти кредит на чужий паспорт?

Деяких клієнтів цікавить питання, чи можна взяти кредит на чужий паспорт? Слід визначити, що це дост...

Детальніше

image

Найдорожчі валюти світу

Деяких людей цікавить питання, яка сама дорога валюта в світі. Треба зауважити, що найдорожча валюта...

Детальніше

image

Чи можна взяти кредит на закордонний паспорт?

У більшості випадків банки та інші фінансові організації надають кредити під заставу або на основі...

Детальніше